Torsdag formiddag sto Raymond Jonassen og Mariel Nilsen i Mathisen Drift flere meter over bakken i en lift da de monterte julelysene. De monterer lysene på oppdrag av Alstahaug Næringsforening.

– Næringsforeningen står for all pynting av sentrum gjennom et spleiselag blant medlemsbedrifter, kommunen og gårdeiere, sier nestleder Odd Petter Olderskog Leknes til iSandnessjøen.

I tillegg til julelysene skal parken pyntes ekstra i år og tårnet på Åsen skal belyses av gjengen fra Havnafestivalen. Og så kommer julegranen tradisjon tro opp på torget. I år som i fjor er det barnehager i Alstahaug som skal lage julepynten til treet.

Men på grunn av koronasituasjonen vil årets juleby bli litt annerledes fra tidligere år. Blant annet kommer ikke nissen på julegrantenningen den 28. november, og koronarestriksjonene gjør det for utfordrende med å dele ut pakker til barna.

– Alt som har med ansamling av folk må vi gi opp i år. Vi oppfordrer folk til å stikke innom, men ikke samles i grupper. Det er veldig viktig, sier han og legger til:

– Vi får heller samle krefter til neste års julefeiring. Så folk vil merke litt mindre aktivitet på de klassiske lørdagene i byen.

Men Olderskog Leknes ser ikke mørkt på julehandelen i byen av den grunn.

– Det blir god stemning i byen. Butikkene er klare og har korona-tiltakene klare.