Lørdag konkurrerte Team DBU fra Dønna barne- og ungdomsskole i den regionale finalen i Helgeland i FIRST LEGO League, som er verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom fire og 16 år.

Det var rundt 350 lag og tusenvis av barn og unge som deltok i regionale finaler over hele Norge.

Etter flere spennende runder blant de 16 lagene som kjempet om gjeve priser i Helgeland, var det Dønna barne- og ungdomsskole som stakk av med seieren i robotkonkurransen.

FIRST LEGO League arrangeres av FIRST Scandinavia og støttes av Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

– Team DBU og de andre lagene har imponert meg stort under årets regionale finale i Helgeland. Mer enn noen gang er det viktig å lytte til barn og unges kloke og kreative ideer, også rundt morgendagens transportløsninger. Med den læringsviljen og engasjementet vi har sett i dag er jeg sikker på at vi er i gode hender i framtiden, sier Cathrine Instebø som er sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

Andre lag som imponerte i Helgeland var Korgen Lego Locos, som stakk av med Championsprisen, og Herøy skole, som vant Kjerneverdiprisen.