Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringskrise - Frp går ut

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi får ikke gjennomført nok av Frps politikk til at det er verdt å bli påført flere tap.

(Helgelendingen)

Det sa Siv Jensen på mandagens pressekonferansen hvor det ble kjent at partiet går ut av regjeringen.

– Det er samlet sett ikke grunnlag for at Frp fortsetter i regjeringen. Derfor har jeg varslet at det ikke er grunnlag for å legge fram en kravliste, sa Jensen.

Før hun slapp nyheten viste hun til hva Frp har oppnådd i regjering.

– Regjeringsdeltakelse har alltid vært et virkemiddel for å gjennomføre en politikk, sa Siv Jensen og viste til hva Frp har fått til. Hun trakk fram stor satsing på vegbygging og etableringen av Nye Veier.

Innvandring var også tema i talen.

– Vi styrte asylpolitikken med stø hånd. Vi stilte strengere krav i intergreringspolitikkn, sa hun.

– Gradvis ble begeistringen mer og mer borte. Politikk preget av for mye kompromiss. En klimapolitikk med for stort preg av symboler. Vi kunne stått i de negative saker og grå kompromiss hvis vi fikk flere saker vi kunne være stolt av, sa hun.

– Vi har hele tiden vært villig til å hente uskyldige barn, sa hun om IS-hjemhenting.

– Det fikk begeret til å renne over.

Jensen opplyste videre at Frp nå går til Stortinget og vil jobbe fra sak til sak. Hun opplyste videre at de ønsker at Erna Solberg skal fortsette som statsminister.

Statsminister Erna Solberg er tilgjengelig for presse mandag 20. januar rett etter finansminister Siv Jensens pressekonferanse.

Tidligere i dag var en rekke statsråder samlet på Statsministerens kontor (SMK) en drøy times tid. De forlot lokalene ved 13.10-tiden lokalene.

Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ankom Statsministerens kontor (SMK) kort tid etter at Frp-leder Siv Jensen hadde dratt ved 11.30-tiden. Jensen og Solberg hadde et timelangt møte.

Tidligere i dag uttalte statsviter Johannes Bergh at en Frp-exit vil være et solid nederlag for statsministeren og hennes drøm om en borgerlig flertallsregjering.

– Dette var en drøm som var vanskelig i utgangspunktet. Men at den ser ut til å ryke etter et knapt år, er et solid nederlag for Solberg, sier Bergh til NTB.

Kommentarer til denne saken