Nå er Rødt Herøy etablert, og samferdsel blir viktig også for dem.

– Samferdsel er en viktig sak i Herøy også, så vi håper jo på samme resultat her, sier initiativtaker Hugo Sandoval som allerede har et par års fartstid bak seg i Herøy kommunestyre som partiløs.

Han hadde et knippe med nødvendige saker klar på stiftelsesmøtet. Saker som Rødt bør ta seg av i Herøy. Det er over to år til neste kommunevalg, men Rødt Herøy vil drive valgkamp for stortingsvalget til høsten.

30. april møtte varaordfører i Alstahaug, og 2. kandidat til Stortinget for Rødt Hanne Benedikte Wiig, opp i Herøy og var en engasjert fødselshjelper for partiet Rødt i kommunen.

Et parti som denne kommunen sårt trenger, etter hva deltakerne i dette stiftelsesmøtet mente.

– Det er en viktig sak vi må fokusere på her i regionen, sa Hanne Benedikte på møtet.

– Det er Campus Nesna. Å opprettholde lærer og sykepleierutdanninga på Nesna blir garantert en sak for det nye Stortinget, og der må vi være med å bestemme.

– Det er nedgang i folketallet i hele Nord-Norge, men det viser seg at lærere og sykepleiere utdannet på Nesna, blir i sine hjemkommuner i nord i mye større grad enn fra andre utdanningssteder. Derfor er det å beholde Campus Nesna et stort bidrag for å stanse denne nedgangen i folketallet vårt, sa hun.

Møtet ble holdt etter en nøye forretningsorden, og endte med at Hugo Sandoval ble valgt til styreleder, og Grethe Helen Jensen som økonomiansvarlig. Det absolutte minimum for å bli registrert som Partiet Rødt i Herøy.