Gå til sidens hovedinnhold

Rødt Nordland gratulerer Mustafa Hasan med seier over Utlendingsnemnda!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Helgelendingen)

18-åringen Mustafa Hasan kom til Norge som flyktning da han bare var 6 år. I 12 år har han og støttespillerne hans kjempet for at gutten skulle få opphold i landet han kjenner som sitt eget.

UDI og UNE har avslått søknaden hans gang på gang med henvisning til at moren hans angivelig oppga feil nasjonalitet da hun og barna søkte asyl første gang.

Oslo tingrett slår i sin dom fast at norske utlendingsmyndigheter ikke har gitt Mustafa forsvarlig saksbehandling. Dermed må UDI ta opp igjen Mustafas søknad om oppholdstillatelse.

Rødt Nordland gratulerer Mustafa med en foreløpig seier over et asylsystem som de siste årene har blitt mer og mer umenneskelig. Stortingsflertallet støtter «en streng, men rettferdig asylpolitikk», og det innebærer at barns behov for trygghet og forutsigbare oppvekstforhold, må vike for såkalte innvandringspolitiske hensyn.

I disse dager feirer vi at FNs flyktningkonvensjon er 70 år. Samtidig har det ikke vært flere flyktninger i verden enn nå. Minst 82 millioner mennesker er drevet fra hus og heim på grunn av krig og konflikt, nød, sult og undertrykking.

Da framstår Norges asylpolitikk som ussel, smålig og direkte menneskefiendtlig. Norge har de siste to åra ikke en gang klart å hente alle kvoteflyktningene til landet. I stedet brukes tid og ressurser på å forfølge barn og unge som har bodd mesteparten av sine liv i Norge.

Dommen i Mustafas sak bærer bud om at flere nå ser at systemet med utlendingsnemnda må endres. Rødt fortsetter kampen for en solidarisk, raus og inkluderende flyktninge- og asylpolitikk!

Kommentarer til denne saken