– Denne såkalte krisa har jo beriket mitt liv med at jeg kan dele min historie der andre kan dra nytte av den, sier han i podkasten, som du kan høre under her.

Hilde Lundestad, programleder i podkasten «Kristestemning», har i denne episoden besøkt Rune Almås Larsen i Sandnessjøen. Han jobber i dag som NFFO-autorisert forfatter og foredragsholder for Talerlisten, og har valgt å se forbi begrensningene sine for å kunne ta mulighetene som ligger der.

– Jeg har alltid hatt en stor dragning mot fjellene. Jeg har aldri klart å hevde meg ordentlig i idrett, men på fjelltur følte jeg meg fri og det var ingen prestasjonspress, sier Almås Larsen.

Enorme kontraster

I 2010 fikk han tilfeldigvis en forespørsel om å bli med på en tre ukers lang ekspedisjon i Andesfjella, der målet var å bestige Aconcagua, Amerikas høyeste fjell.

– Det var spennende, og litt annet enn de syv søstre, sier Almås Larsen, som forteller mer om ekspedisjonen i podkastepisoden.

En måned etter at Almås Larsen kommer hjem sitter han i rullestol. I en alder av 34 år fikk han hjerneslag.

– Det er enorme kontraster. Jeg gikk fra å være ung og sprek til at jeg ikke kunne gå på en fjelltopp. Livet ble litt revet fra meg, sier han.

Almås Larsen forteller i podkasten om hvordan han trente seg opp. Sommeren etter var med på Håreksmila og tilbake i full jobb.

– Så går det to år. Så blir jeg slått i bakken på nytt, sier han, og referer til slag nummer to.

– Etter seks nye måneder får jeg enda et nytt slag i forbindelse med en operasjon etter det andre hjerneslaget, sier Almås Larsen, som utdyper mer om slagene i podkastepisoden.

70-80 kilo tung baby

Almås Larsen ble helt pleietrengende etter det tredje slaget.

– Jeg kom hjem som en 70–80 kilo tung baby. Jeg skulle utvikle meg fra baby til den som sitter foran deg i dag, sier han til Lundestad i ukas podkast.

Underveis har Almås Larsen selvfølgelig kjent på mye frustrasjon, men han skryter godt av kona og folkene rundt seg og velger å se på disse «krisene» som nye muligheter.

– Det er ingenting som er umulig, det må jeg understreke.

Den femte episoden kan du høre her:


Låt: Smertestiller

Framført av FeilGrep

Tekst og melodi Rune Daniel Almås

Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO www.tono.no og rettighetshaver. Uautorisert bruk og kopiering er ulovlig.

Logo «KRISESTEMNING»: Sigrun Werner.

Hør de tidligere episodene her: