Gå til sidens hovedinnhold

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor i oppdrag å overta prosessen med ny flyplass på Mo i Rana

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag, 28. mai, fikk Avinor i oppdrag å overta prosessen med å bygge flyplass i Rana.

(Helgelendingen)

– Ny lufthavn i Mo i Rana vil gi folk og næringsliv et bedre transporttilbud og legge til rette for utvikling av reiseliv og annen næringsvirksomhet i regionen. Derfor gir vi i dag Avinor i oppdrag å ta over prosessen med å bygge flyplassen. Det første som skal på plass er en fremdriftsplan for byggingen av den nye lufthavnen, og Avinor får en stram frist på å komme tilbake til departementet med en slik plan, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide til en pressemelding.

Samferdselsdepartementet har i dag gitt Avinor i oppdrag å overta prosessen med byggingen av ny storflyplass i Mo i Rana. Det første som vil bli gjort er utarbeide en framdriftsplan for byggingen.

Les også

Gleder seg over at Avinor styrer pengepotten: – Helt «tullat» dersom Avinor skal bygge en flyplass ti mil sør for Bodø

Som en del av denne framdriftsplanen bes Avinor om å prioritere å forhandle fram en avtale om lokalt bidrag til ny lufthavnen, og snarest mulig å gå i gang med å oppdatere sitt eget forprosjekt fra 2015, som ble utarbeidet på grunnlag av et oppdrag fra Samferdselsdepartementet i 2014. Videre ber Samferdselsdepartementet Avinor om å innlede dialog med det lokale selskapet Polarsirkelen Lufthavnutvikling AS (PLU) for å nyttiggjøre seg relevante deler av deres forarbeid, blant annet gjøre en vurdering av PLUs konkurransegrunnlag i den gjennomførte anbudsprosessen. Avinor skal også gjøre en vurdering av om en OPS-løsning er hensiktsmessig.

Les også

NHO Luftfart: – Hauan må ses i sammenheng med Avinors og luftfartens økonomiske realitet

– Det er gjort en stor innsats lokalt over mange år for å få bygget en storflyplass i Mo i Rana. Uten dette engasjementet hadde vi ikke vært her vi er i dag. Dette arbeidet vil også være viktig for Avinors videre arbeid med flyplassen sier Hareide.

Fristen for oversendelse av fremdriftsplan og Avinors vurdering av om en OPS-løsning er hensiktsmessig utbyggingsstrategi til Samferdselsdepartementet, er satt til 3. juli 2020.

Her kan du lese oppdraget i sin helhet:

ny-lufthavn-mo-i-rana---oppdrag-til-avinor-1913361.pdf

Les også

Samferdselsministeren: – Jeg har lyttet til Helgeland, men jeg har ikke lytta til alle ønskene

Reagerer på argument for storflyplass: – Mildt sagt å skyte langt over mål

Les også

Avinor: – En gjennomgang av Hauan-prosjektet beror også på intern kapasitet hos oss

Sender brev til samferdselsministeren: – Vi er redde for flyplassene i Mosjøen og Sandnessjøen

Les også

Ytterligere 150 millioner til flyplass: – Merkelig at Hauan-miljøet ikke tar Hareides signal inn over seg

Kommentarer til denne saken