Gå til sidens hovedinnhold

Samlet inn nær 300.000 kroner i julekortaksjonen

Julekortaksjonen til Brobyggerstiftelsen innbrakte nær 300.000 kroner. Nå er det kjøpt inn digitale hjelpemidler som iPads, pulter, stoler, whiteboards og prosjektor.

– Brobyggerstiftelsen ønsker å takke alle som har bidratt med støtte slik at vi nå kan gjennomføre opplæring, tilrettelegging av utstyr og ikke minst finansiere en skoledag for barn i Baclaran, Filippinene som har blitt rammet av total nedstenging med bakgrunn i svært strenge Filippinske koronatiltak, skriver styret ved Roger Bastesen i en pressemelding fra stiftelsen.

– Barn og unge i fattige områder i Manila og Filippinene har vært spesielt utsatt under pandemien, med total nedstenging av skoler. Dette er barn og ungdom av foreldre som i utgangspunktet har lite, og som ofte har som inntekt å selge på gaten. Ved total nedstenging og lockdown i Manila har dette medført til at familiene har mistet sitt inntektsgrunnlag, og at den i utgangspunktet svært vanskelige situasjonen har ført familier ut i dyp fattigdom med alle de problemer det medfører.

Brobyggerstiftelsen satte i gang en innsamling (julekort aksjonen) over sosiale medier, Vipps, ved loppemarkedet i Sandnessjøen og mot andre sponsorer på et prosjekt som skal gi barn og ungdommer en trygg utdannelse.

– Til sammen bidro dette til at vi har muligheten til å overføre 270.000, – kroner som i sin helhet sørger for digitale hjelpemidler som iPads, pulter, stoler, whiteboards og prosjektor. Det gir barn og ungdom et nødvendig pusterom i hverdagen, et godt måltid og ikke minst rent vann, håndvask og en dusj ved vårt senter. Brobyggerstiftelsen vil spesielt rette en stor oppmerksomhet og ikke minst takk til alle som har bidratt via vår Facebook-kampanje, Vipps og ikke minst Diakonhjemmet som ga årets julegave til oss, skriver Bastesen i pressemeldingen.

En søknad til kulturdepartementet om godkjenning av tilskudd med bakgrunn i inntektstap på grunn av avlyste festivaler, samt stenging og reduksjon ved stiftelsen loppemarked bidro til bevilgning på 394.507, – i støtte for 2020.

– Gjennom krisepakken for frivilligheten klarer vi å sikre den daglige driften ved senteret i Manila, melder styret i Brobyggerstiftelsen.

Raus julegave til Brobyggerstiftelsen: – Takket være Lises engasjement

Les også

Starter innsamlingsaksjon med mål om 300.000 kroner: – Situasjonen er svært vanskelig

Kommentarer til denne saken