- Dette er akkurat slik vi har sett festivalen for oss

Det sier Raymond Værnes og Harald Carlsen etter festivalfredag, og minihavna lørdag. Snart braker det løs igjen, og i år kan alle la regnrakken ligge hjemme.

DEL

Fredag kveld var det åpning av årets Havnafestivalen i Sandnessjøen. Det er tredje året på rad at festivalen arrangeres, og det er de tre barndomskompisene Raymond Værnes, Harald Carlsen og Morten Rudi Johansen som har vært, og fortsatt er, primus motor for arrangementet.

På tross av dårlig vær de to siste årene, så har de ikke gitt opp. På tredje forsøk så slo været til, med 25 grader, og overskyet.

– Vi kunne ikke fått bedre vær, så vi er veldig fornøyd så langt. Det er ingen tvil om publikumsantallet er væravhengig, smiler Raymond Værnes og Harald Carlsen.

Travelt

Med skuldrene senket, så ser de nå fram mot en travel lørdagskveld.

– Vi har enda ikke helt oversikt over hvor mange festivalpass som er solgt, men vi vet at med fulle hus på fredag og lørdag, så blir det noen tusen.

Samarbeid

I år har de gjort en endring i arrangementet. Næringslivet samarbeider med festivalen, og dro tusener ned til miljøgata. I Karivika var det rigget for de minste med Minihavna.

– Det kom vanvittig mye folk, og jeg tror næringslivet i Sandnessjøen i dag har merket det. Og det er flott. Dette er akkurat slik vi har sett festivalen for oss.

Artikkeltags