– Jeg er stolt av langhuset, som er et viktig symbol på vår kultur og på vår fortid

Bunadsgeriljaen ble hedret i Langhuset på Sandnes lørdag kveld.

Bunadsgeriljaen ble hedret i Langhuset på Sandnes lørdag kveld. Foto:

Av

Det ble lørdag invitert til fest i ren vikingånd, da Bunadsgeriljaen skulle hedres i Langhuset på Sandnes. Her ble også det nye Sigridbrygget lansert.

DEL

Det var fest i Langhuset på Sandnes lørdag. Her ble Bunadsgeriljaen hedret for sin innsats for fødetilbudet og sykehuset på Helgeland.

På scenen sto bunadsgeneral Line Rønning Føsker og leder av 'Støttegruppen for Sandnessjøen sykehus' John Andre Selnes, som hver fikk oppmerksomhet for sin innsats rundt prosessen for Helgelandssykehuset 2025.

Det var duket til festbord for Bunadsgeriljaen.

Det var duket til festbord for Bunadsgeriljaen. Foto:

Fornøyd

Daglig leder i Torolvstein, Oddvar Pettersen var svært fornøyd med gjennomføringen av kvelden.

– Det var god stemning. Bunadsgerilian fikk sin heder. Etterpå var det ølsmaking på det nye sigridbrygget. Det er viktig for oss å bevare aktiviteten i Langhuset, fordi vi ønsker å bidra til å skape en levende og aktiv by, sier han.


Bunadsgeneral Line Rønning Føsker takket varaordfører Hanna Benedikte Wiig.

Bunadsgeneral Line Rønning Føsker takket varaordfører Hanna Benedikte Wiig. Foto:

Varaordfører Hanne Benedikte Wiig representerte Alstahaug kommune, og takket for at hun fikk komme.

– Kjære alle sammen. Både dere med og dere uten bunad. Det er en stor glede å representere kommunen i dag på selveste Sigridgildet i det flotte langhuset vårt. Tusen takk til Torolvstein og til Alstahaug Næringsforening som inviterer til sammenkomst. Slik jeg har forstått det, så skal det også lanseres et nytt sigridbrygg, og derfor er jeg sikker på at dere får en flott kveld i skikkelig vikingånd, sa hun.

Staselig hus

Hun understreket også hvor viktig Langhuset og Torolvstein er for Sandnessjøen.

– Langhuset er et staselig hus, og er et viktig symbol for vår kultur og vår fortid. Jeg har selv vært her mange ganger. Enten det er fest, messe eller begravelse så er dette et allsidig hus, som vi skal være stolt over at vi har i Sandnessjøen, smilte hun.

Artikkeltags