- Pila peker oppover. Nå krysser vi fingrene for en god sommer. Da vet vi at året blir bra

Det sier senterleder for Amfi Skansen, Arnt Ove Kaspersen. Sandnessjøen som regionssenter er nå i ferd med å reise seg etter en tøff vinter og vår.

DEL

Baksiden av Amfi Skansen i Sandnessjøen er under full renovering, og kunder blir dermed sluset gjennom en midlertidig inngang. Bakgrunnen for renoveringsarbeidet er todelt. På bakkeplan er det Hageland Grythatten som står for renoveringsarbeidet. Her er deler av fortauet gravd opp, og det blir nå etablert stikkrenner under grunnen, der inngangspartiet møter fortauet.

– Årsaken til at vi gjør dette er at det i inngangspartiet fram mot Amfi Skansen ligger varmekabler. Disse varmekablene smelter all snø og is på vinteren. Nedoverbakken mot fortauet gjør at smeltevannet renner ned mot fortauet. Der er det ikke varmekabler, og man har dermed fått issvuller her.

Issvuller på fortauet er ikke ønskelig, og jobbes som nå legges ned, sørger for at dette ikke skjer igjen neste vinter.

– Nå har vi montert renner ved enden av inngangspartiet. Vannet som nå smelter, vil samles i disse rendene, og føre vannet bort fra fortauet. Dette er en flott og positiv sak for byen, smiler arbeiderne fra Hageland Grythatten.

Oppgang

Også veggen mot den gamle delen av Skansen kjøpesenter har blitt utbedret. Bakgrunnen her er vannlekkasje. Nå er det også satt opp et stort stillas langs hele den nye delen av Amfi. Helt opp til leilighetene på toppen.

– Det gjøres utbedringer her nå. Det har vært noen vannlekkasjer, og disse blir nå utbedret. Det er dessverre slike ting som kan skje når man binder sammen flere bygg. Nå utbedres de, og vi satser på at alle problemer skal være borte, sier senterleder Arnt Ove Kaspersen.

Etter en svak nedgang i omsetningen på kjøpesenteret for 2018, peker pilen oppover igjen.

– Vi har hatt et positivt første halvår i forhold til i fjor. Vi har en økning i fem prosent i antall besøkende. Det er også en svak økning i omsetning på 1,5 prosent. Vi krysser derfor fingrene for en god sommer. Blir den bra, så vet vi at året vil bli bra.

Pila peker opp

Det er ingen tomme lokaler i Amfi Skansen, og senteret blir jevnt og godt besøkt, også på ettermiddagene.

– Det ser ut som at folk nå begynner å venne seg til de nye åpningstidene. Det har tatt tid å innarbeide disse, spesielt på lørdager. Folk snakker jo fortsatt om langåpent på torsdager, men nå virker det som flere husker at det er slik hver dag. Lørdager har vi 18 prosent økning i besøkende.

De to kafeene, «Central» og «Kaffekverna» er et viktig tilbud for innbyggere og tilreisende.

– Det er ingen tvil om at kafeene er viktige. De har publikumstekke, og sørger for at folk kommer til Amfi Skansen, sier han.

Artikkeltags