Fortellingen om Klemet Persson som for over hundre år siden levde i Leirskardalen sammen med familien sin, er bakgrunn for historien spelet handler om.

Rekordmange unge, med 34 barn/ungdom mellom 8–20 år, deltar i årets spel og har siden februar øvd til årets store forestilling.

Forrige uke ble øveperioden avsluttet før det blir sommerferie – til intensive øvinger starter opp igjen 8. august.

Støtte

Klemetspelet har nå mottatt 100.000 kroner i gave fra Equinor knyttet til arbeid med mangfold og inkludering og som er et viktig verdigrunnlag i foreningens arbeid.

– Dette er en svært verdifull gave som betyr mye for Klemetspelet, sier produksjonsleder Inger Lise Pettersen i en pressemelding.

– I tillegg til å gi gratis opplæring til barn og ungdom i arrangement og framføring av musikkspel, er det viktig å øke kunnskapen og interessen om lokalhistoriske hendelser. Gjennom dette vil vi stimulere til brubygging mellom samisk regional kultur og bygdekultur, bidra til samhold og inkludering og synliggjøre og formidle sørsamisk kultur og språk, sier Pettersen.

Gjennom denne gaven fra Equinor, har Klemetspelet nå fått muligheter til å gjennomføre et undervisningstilbud til alle elever i ungdomsskolene om Klemetspelet og hva som ligger til grunn når det gjelder mål og verdier.

Manusforfatter Stig Bang har besøkt alle tre ungdomsskoler før sommerferien. Elevene vil videre med midler fra Equinor og Den kulturelle skolesekken, få gratis billetter til årets forestilling.

Stas

Fredrik Nordnes, leder for Equinor sitt Subsea senter i Sandnessjøen, fikk gleden av å overrekke den symbolske sjekken på 100.000.

– Det er ekstra stas å kunne overrekke denne akkurat i dag, som vi i Equinor feirer 50 år, sier Nordnes i pressemeldingen.

Equinor, ble etablert under navnet Den norsk stats oljeselskap, Statoil, 14. juni 1972.

– Temaet for denne tildelingsrunden var «samhold og inkludering» og Klemetsspelet nådde opp i hard konkurranse fra landsdelen med en god og treffende søknad, forklarer han videre.

I løpet av søknadsperioden som var april 2022 har Equinor fått inn over 2100 søknader fra foreninger, idrettslag og andre i hele landet. Fra Nord-Norge kom det inn 249 søknader, 6 fikk tildelt 100.000 mens 40 fra Nord-Norge fikk 10.000 i denne runden.

– Det er stor bredde i søknadene og tilslag er gitt til et bredt mangfold, fra turn og dans til livredning, e-sport og ponnitrav, og til lag og foreninger fra hele landsdelen, forteller Nordnes.

Fra Nordland gikk det midler blant annet til Narvik, Tjeldsund, Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Mo i Rana, Leinesfjord, Straumen, Meløy, Bodø, Ballangen, Steigen og Stokmarknes.