Gå til sidens hovedinnhold

Skal fordele 200.000 friske sponsorkroner: – Folket vil avgjøre hvem som vinner

Helgeland Kraft vil dele ut penger til åtte lag og foreninger som jobber med aktiviteter for barn og unge, og nå kan du bestemme hvem som vinner.

(Helgelendingen)

– Det er jo et spesielt år, og vi ser at det er mange som vil strekke seg langt for å drive et aktivitetstilbud, sier konserndirektør Arild Markussen i Helgeland Kraft.

Derfor vil Helgeland Kraft dele ut 25.000 kroner til åtte ulike lag og foreninger innen kultur og idrett på Helgeland, til sammen 200.000 kroner, nå i høst. Dette er ekstra penger som kommer utenom de vanlige sponsormidlene som HK deler ut.

Samarbeid med avisene

– Jeg håper mange kjenner sin besøkelsestid. Det er mange som fortjener en klapp på skuldra. Dette kan være en takk for innsatsen via befolkningen, sier Jonas Vatshaug Ottermo.

Helgeland Kraft er opptatt av bredden. Lag og foreninger fra alle de 14 eierkommunene kan være med på konkurransen, og gjennom avisene Helgelendingen, Helgelands Blad, Brønnøysund Avis og Rana Blad vil Helgeland Kraft oppfordre alle til å nominere aktører som kan ha behov for støtte i disse tider.

– Folk går inn på nettsiden og nominerer lag og foreninger. Der kan de også skrive en kort begrunnelse til hvorfor de bør vinne, sier Arild Markussen.

Kriteriet er at midlene skal gå til aktiviteter for barn og ungdom innen kultur eller idrett. I hver av de fire regionene vil det stemmes fram to vinnere; én innen kultur og én innen idrett.

Avstemming

Nominasjonen vil pågå til midten av oktober. Deretter vil det bli mulig å stemme på de ulike kandidatene, og dermed kan nettopp du være med på å bestemme hvem som får midlene.

– Alt skal være avgjort i slutten av oktober, sier Arild Markussen.

De åtte ulike vinnerne vil motta 25.000 kroner til videre drift og utvikling av aktiviteten.

– Nå er det viktig at folk nominerer. Det er mange som går under radaren, men som gjør en innsats. Dette er en måte for oss til å bidra lokalt, og vi har et ønske om å engasjere folk som er rundt aktivitetene, sier Jonas Vatshaug Ottermo i Helgeland Kraft.

Her kan du nominere lag og foreninger som du mener fortjener 25.000 kroner.

Kommentarer til denne saken