Skrekkelig advarsel fra Vestlandet: 22 personer i samme miljø testet positivt for korona

En person i Karmøy fikk påvist smitte. 26 personer ble så testet, og 22 av dem testet positivt, opplyser kommunen.

DEL

LANDET RUNDT [HAUGESUND AVIS] Karmøy kommune har sendt ut pressemelding søndag om at en ung, voksen person i kommunen testet positivt for korona-smitte nylig.

– Innledende smittesporing avdekket at denne personen tilhører et avgrenset miljø med tett intern kontakt. Etter en smittefaglig vurdering besluttet smittevernlegen å teste hele den aktuelle gruppen for å få oversikt, opplyser kommunen i en pressemelding.

Det var 26 personer i gruppen, og prøvesvarene kom lørdag ettermiddag.

– Man fant da ytterligere 22 personer med positiv prøve på covid-19, skriver kommunen.

Testene ble gjennomført fredag formiddag. Av hensyn til taushetsplikt vil ikke kommunen opplyse hvilket miljø det er snakk om.

Dermed er det satt i gang ytterligere smittesporing. Der fant kommunen et begrenset antall nærkontakter utenfor miljøet som også er testet.

– De som er testet har ingen eller sparsomme symptomer, og ingen er alvorlig syke. Flere av de påviste tilfellene er barn. Vi vil iverksette tiltak basert på hva videre undersøkelser viser. Foreldre til aktuelle barn og ansatte som er nærkontakter vil bli kontaktet direkte og fortløpende gjennom søndagen. Det er så langt vurdert at sannsynlighet for videre smitte er lav, opplyser kommunen.

– Vi har informert skoleledelse og barnehageledelsene om situasjonen. Barnehagene i Karmøy har vært dyktige til å gjennomføre gjeldende smitteverntiltak, sier kommunalsjef Bjørn Andersen i Karmøy kommune.


Artikkeltags