Gå til sidens hovedinnhold

Slapp låten «Vi e i lag» for 21 timer siden. Nå sprer den seg med rekordfart. – Vi har 151.000 visninger, og det på under et døgn

Artikkelen er over 1 år gammel

Det sier Morten Rudi Johansen 21 timer etter at han og Harald Carlsen slapp videoen til låten «Vi e ilag». Han retter en stor takk til artister og andre som har medvirket. – Uten dem hadde vi ikke hatt denne låten og videoen, sier han.

Det var en ufrivillig pause i kulturarbeidet som førte til at Morten Rudi Johansen og Harald Carlsen i Havnafestivalen ble i det kreative hjørnet, og samlet 30 artister fra Helgeland for å spille inn låten «Vi e ilag». Mottakelsen har vært enorm.

– Dette hadde jeg ikke trodd. 151.000 visninger, og det har ikke gått ett døgn engang.

Det sier Morten Rudi Johansen til i Sandnessjøen etter at Havnafestivalen slapp låten og videoen «Vi e ilag» onsdag kveld. Låten har samlet 30 musikere fra hele Helgeland, og er beskrevet som en gave til innbyggerne i en tungt tid rundt koronaviruset.

– Videoen har 1.800 likes og den er delt 3.100 ganger. Nå sprer den seg i hele landet, og til og med i Sverige. Og det bare på 21 timer.

Takker alle

Rudi Johansen retter en stor takk til alle artistene og de som har medvirket til at både låt og video ble en realitet.

– Uten dem. Ingen låt eller video. Den store oppmerksomheten tror jeg skyldes at låten traff no i folket om tiden vi nå er inne i. Folk kjenner seg igjen i teksten, selv om man er på Helgeland eller i tjukkeste Oslo. Vi er alle i samme båt.

Han legger ikke skjul på at det er litt surrealistisk å se sang og video spre seg i Norge og utover landegrensene.

– Det er helt utrolig. Dette har jeg aldri vært med på før, sier Morten Rudi Johansen.

Overrasket alle

I desember overrasket de Sandnessjøen med lys i tårnet på Åsen. Nå har de samlet 30 artister fra Brønnøysund i sør til Mo i Rana i nord, og laget en egen versjon av «We are the world» fra 1985.

– Det har blitt mye hjemmesitting og da får man ofte gode ideer. Så vi bestemte oss for å lage en koronasang fra Helgeland. Låten er den gamle «We are the world», som nå kommer i ny innpakning. På nord norsk og er en ekte helgelandssang. Det er Jens Karlsen på Dønna som har skrevet teksten, og Fred Endresen fra Mosjøen som står for musikken. Låten har fått navnet «Vi e ilag», forteller Morten Rudi Johansen.

Takker alle

Låten ble onsdag kveld sendt på NRK Nordland og NRK Troms og Finnmark. Nå håper kompisene at låten kan være en trøst i disse koronatider. Rudi Johansen legger ikke skjul på at de er veldig spent på mottakelsen av låten.

– Det blir kjempeskøy, og vi må få takke Helgeland Sparebank som tror på ideene våre, som bidrar til at vi får dette til. Vi må også takke alle artistene som er med. Ingen takket nei da de ble spurt. Det er svært hyggelig at alle vil bidra og at de tok seg tid, sier han.

Med 30 artister fordelt på Helgeland var det vanskelig å samle alle i ett studio. Likevel har de klart å produsere en musikkvideo der alle er med.

– Vi har brukt all den teknologien som er mulig. Noen har brukt mobiltelefonen, andre har vært i studio på Herøy, Dønna, Brønnøysund eller i Mosjøen. Alt som er produsert har vært lastet opp i Dropbox, og i dag morges var videoen klar.

Vi e ilag

Både han og Harald Carlsen i Havnafestivalen er stolt over prosjektet.

– Det er ett litt morsomt prosjekt i disse tider. Vi håper at dette kan være noe som Helgeland kan være stolt av, og at vi viser at vi står sammen. Viser hverandre solidaritet og musikken bringer oss alle sammen. Dette er Havnafestivalens gave til Helgeland, smiler Morten Rudi Johansen.

Vi e ilag - Dette er de som medvirket i prosjektet

Bertil Bertelsen

Ronny Bertelsen

Trond-Viggo Solås

Taiwo Karlsen

Kehinde Karlsen

Arnt Fredrik Hansen

Svein-ove Pettersen

Mathilde Oline

Hans-Inge Fagervik

Ragnhild Stokkbakken

Øivind Ottesen

Kristin Markås Mellingen

Cecile Skagen

Berit Opland

Ida Opland

Andreas Carlsen

Trond Nilsen

Stian Einmo

Ida Maria

Kontra Kristian

Carstein Rimer

Sigrid Brennhaug

Oddmar Nogi Sjåvik

Jill Larsdotter Lyngøy

Berit «Emma» Forsmo

Stig Nilsen

Markus Ljøkjel

Evelyn Mali

Fred Endresen

Idé og initiativtakere: Morten Rudi Johansen & Harald Carlsen

Fremdrift: Havnafestivalen

Tekst: Jens Carlsen

Melodi: We are the world – Innspilt av Fred Endresen

Produsent: Fred Endresen

Studio: Studio Nord

Musikkvideo:Deadline Media

Utegående fotograf: Kenneth Solfjeld

Innspilllings hjelp: Paal Fagerheim – Johnny Birger – Andreas Vang Olsen

Kommentarer til denne saken