Slik vil det bli i år også. 21. juni åpner «Havna på kaia» som skal gi et komplett musikalsk tilbud til både innbyggere og tilreisende. For å bøte på det litt schizofrene helgelandsværet vil det bli satt opp lavvoer som man kan varme seg i.

Fjorårets «Havna på Kaia» var en test for å se på mottakelsen arrangementet skulle få. I omsetningsoppgaven kommer det fram at det ble solgt mye alkohol.

Det er AK Regnskap som har meldt inn alkoholsalget til Alstahaug kommune, og tallene er som følger:

– Jeg bekrefter at Havnafestivalen AS har solgt alkoholholdige drikkevarer i 2021 for 2.866.568 kroner. Omsetningen fordeler seg med 8.778 liter med alkoholinnhold inntil 4,7 prosent. 1.140 liter med alkoholinnhold mellom 4,7 og 22 prosent. 472 liter med alkoholinnhold mellom 22 og 60 prosent.

Det blir Havnafestival i august

Det var i 2017 at kompisgjengen Morten Rudi Johansen, Raymond Værnes og Harald Carlsen for første gang arrangerte Havnafestivalen i Sandnessjøen. Festivalen ble en umiddelbar suksess, men var å årene etterpå svært uheldig med været, samt at koronapandemien satte sine begrensninger.

i 2021 bestemte de seg for å prøve ut et nytt konsept. De satte opp tre lavvoer på torget med utgang mot kaia. Her var det både mat, alkoholservering og ikke minst musikk fra scenen.

Det blir festival

Johansen, Værnes og Carlsen har signalisert med at de ønsker å gå for et slikt konsept igjen. 14. juni åpner «Havna på Kaia», og første band ut her er Trang fødsel 17. juni. Senere helger har også Publiners, og Bare Egil band varslet sin ankomst.

Gutta gir seg imidlertid ikke med dette, for 12-13- august blir det «Havnafestivalen 2022» i Karivika. Her har både Haddaway og Bjørn Eidsvåg har meldt sin ankomst.

Bildeserie

250 tok frokosten på kaia: – Veldig trivelig å treffe så mange hyggelige mennesker så tidlig på morgenen

Bildeserie

Trosset været og stortrives på «Havna på Kaia» – Se bildene