Utdelingen skjer i kveld klokken 18 på åpningskonserten i Hemnes kirke.

– Det er en store ære og jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk denne prisen. Man blir motivert til å forsette med det man holder på med, forteller Sondre Alexander Kleven som for tiden skriver en master i utøvende saksofon på musikkonservatoriet i Tromsø (UiT – Norges arktiske universitet).

Sondre er allerede utdannet saksofonist og dirigent, med base i Tromsø. Opprinnelig er han fra Sandnessjøen, med flere år i Spania og Bodø bak seg. Han har en lang musikalsk CV, hvor han driver sitt eget jazzfusion-band Sondre Kleven Quintet, hvor han står bak komponeringen og arrangement. Han har vært aktuell på flere festivaler i Nord-Norge, men nå har han altså vunnet en pris på Hemnesjazz.

– Nå gjelder det å fortsette med prosjektene mine. I talentprisen inngår det et stipend på 15.000 kr og en betalt spillejobb på neste Hemnesjazz, forteller Kleven til iSandnessjøen.

Juryens begrunnelse

«Årets prisvinner Sondre Kleven er utdannet saksofonist og dirigent ved musikkonservatoriet i Tromsø. Kleven har hatt en brennende interesse for musikk og har opp igjennom sin ungdomstid jobbet målbevisst og grundig for å skape sitt uttrykk og hele tiden sette seg nye mål for sin formidling av musikk. Kleven har i flere år hatt en viktig rolle i Nordnorsk Ungdomsstorband, da først som ung musikant og etter hvert med en motiverende kraft for nye medlemmer som skal finne veien framover. Kleven er et godt eksempel på at det nytter å jobbe hardt for å nå sine mål. Den innsatsen smitter over på andre musikere og er med på å forsterke det gode musikkmiljøet i nord. Kleven har i tillegg til sine studier hentet inspirasjon fra utøvere med ulike uttrykk og på den måten funnet sin egen vei mot en egen signatur. Kleven er aktiv i flere band der vi kan nevne Sondre Kleven Quintet hvor han skriver mye av musikken selv og Aurora Concept som baserer seg på nordnorsk jazz. Kleven er også dirigent for Aurora Borealis og Tromsø Arbeiderforenings Mandskor. Kleven er opprinnelig fra Sandnessjøen, men har etter noen år i Spania og Bodø fått sin base i Tromsø. Vi er sikker på at vi vil høre mye til Sondre Kleven i framtiden», skriver juryen i en mail til iSandnessjøen.

Juryen består av:

Leder – Magnar Skreslett – Hemnes Jazzforum
Medlem – Brynjar Rasmussen – Daglig leder Scene Finnmark
Medlem – Ulla – Stina Wiland – Daglig leder Nordnorsk Jazzsenter
Medlem – Håkon Skog Erlandsen – Musiker/Jazzatlet
Medlem – Ingebjørn Nygård – Statkraft