Soura (17) i Sandnessjøen mottok drømmestipendet: – Mitt mål i livet er å kunne formidle et budskap

DRØMMESTIPENDET: Soura Hadi mottok drømmestipendet. Til høye for henne sitter kulturskolerektor Anne Sofie Mentzen.

DRØMMESTIPENDET: Soura Hadi mottok drømmestipendet. Til høye for henne sitter kulturskolerektor Anne Sofie Mentzen. Foto:

Soura Hadi er en av de 100 som mottok drømmestipendet for 2020.

DEL

På nettsidene til Drømmestipendet skriver alle de nominerte en tekst for å presentere seg selv og deres misjon.

Soura Hadi skriver at hun kommer fra Irak, men at Sandnessjøen for det meste har vært hjemmet hennes. Å være kreativ og lage ting er noe hun har likt så lenge hun kan huske.

Foreldrene hennes har alltid tatt våre på maleriene og tegningene hennes gjennom årene. Soura forteller at de alltid har vært der for henne. Gjennom årene har hun lekt seg med forskjellige stiler og metoder. Hun skriver at det først var på ungdomsskolen at hun begynte å ta tegning og maling mer seriøst.

Hun deltok på UKM, noe hun beskriver som «et fantastisk sted hvor man møter mange andre inspirerende unge og knytter bånd over felles interesser. Det var en utrolig stor mulighet til å se på andres talenter og samtidig vise fram mitt eget».

– For ikke lenge siden begynte jeg å skjønne hvor mye kunst betyr for meg. Det er noe som gir meg ro og glede. Å komme gjennom ungdomslivet er fullt av emosjoner og det var da jeg følte kunsten alltid var der for meg. Jeg har alltid hatt vansker med følelser og tanker og vansker med å sette ord på ting. I det å sette ord på emosjoner ble kunst løsningen for meg, skriver hun.

Hun skriver videre at:

– Mitt mål i livet er å kunne formidle et budskap, en stemning gjennom mine malerier og det er dette jeg ønsker å bli husket for. Det har hendt at jeg har blitt grepet av malerier og ofte er det på grunn av en spesiell type stemning som er blitt formidlet av kunstneren. Min drøm er at mine malerier skal påvirke folk på samme måte. I tillegg vil jeg kunne frambringe flere viktige temaer i kunsten min, slik at jeg kan gjøre en forskjell i verden.

Presentasjon kan du lese i sin helhet her.

Hva er Drømmestipendet?

Dette står på Drømmestipendets nettsider:

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge.

Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Kilde: Drømmestipendet.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken