Gå til sidens hovedinnhold

Starter innsamlingsaksjon med mål om 300.000 kroner: – Situasjonen er svært vanskelig

Brobyggerstiftelsen i Sandnessjøen merker utfordringene med koronapandemien både lokalt og på sitt familiesenter. Nå starter de innsamlingsaksjon.

– Situasjonen er svært vanskelig, skriver Brobyggerstiftelsen i Sandnessjøen i en pressemelding.

De starter nå innsamlingsaksjon for å sikre skolegang og helse til gatebarn under koronapandemien.

– Spesielt land med store økonomiske og sosiale utfordringer rammet tiltakene ekstra hardt. Gater, bydeler og hele regioner er stengt ned, og muligheten for å bevege seg utendørs er svært begrenset, skriver Brobyggerstiftelsen.

Brubyggerstiftelsen driver sitt familiesenter i Manila som er hovedstaden i Filippinene. Der ble det innført fullstendig nedstengning.

– Familiene som lever av og på gata mistet muligheten til å tjene til livets opphold ved tigging, sykkeltaxier og som gateselgere. Militæret er ute i gatene og håndhever tiltakene med streng hånd. De som blir tatt risiker fengsel og store bøter, skriver stiftelsen.

Legge til rette

Videre informerer de om at myndighetene i Filippinene er i ferd med å åpne opp litt mer, men skoler vil fremdeles holdes stengt. Det er ikke tillatt med oppmøtebasert undervisning i klasserom, og foreldre med lite skolegang får all undervisningsansvar.

– De har heller ikke tilgang til internett, noe som gjør skolearbeidet ekstra vanskelig. Brubyggerstiftelsen ønsker derfor å legge til rette for et senter for e-læring. Vi vil ansette egne lærere og assistenter, og sørge for digitale verktøy som ungene kan bruke på senteret, og ta med seg hjem. Vi vil sikre et fullverdig måltid for ungene hver dag, og lage matpakker de kan ta med hjem til familiene sine. Vi vil sørge for rent drikkevann og tilgang til toalett og dusj, skriver stiftelsen.

Lokalt rammet

Også lokalt har Brobyggerstiftelsen fått merke utfordringene med koronapandemien.

– Vi har tapt rundt 400.000 kroner, og klarer ikke å dekke de ekstra kostnadene som tiltakene for å sikre barna våre under pandemien krever, skriver de.

Stiftelsens målsetting er å samle inn 300.000 kroner. Denne summen vil dekke kostnadene for å sikre skolegang, mat og smitteverntiltak for ungene som er i skolepliktig alder i 10 måneder.

– Deler av dette vil vi samle inn mot jul ved salg av julekort som koster 350 kroner. Det dekker kostnadene for skolesaker, mat og smittevernutstyr for ett barn i en måned. I tillegg vil vi be om hjelp fra næringslivet og samarbeidspartene for å hjelpe oss med investeringene som krever for å komme i gang, skriver Brobyggerstiftelsen i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken