Gå til sidens hovedinnhold

Stenger skolene i Alstahaug fredag – Leirfjord holder åpent

Skolene i Alstahaug kjører hjemmeundervisning fredag som følge av ekstremværet Frank. I nabokommunen Leirfjord kjører de vanlig skoledag.

Det sier oppvekstsjef i Alstahaug, Connie Pettersen, til iSandnessjøen.

– Det er bestemt etter en totalvurdering. For det første går ikke skolebussene, og det er en avgjørelse tatt Nordlandbuss. Også er det dette med skolevei, sier hun.

Ifølge værmeldingen skal stormtoppen komme torsdag kveld og fortsetter utover fredag. Helgelandsbrua kan bli stengt, og de fleste ferje- og hurtigbåtavganger er innstilt.

– Det er også litt utfordringer med en god del lærere som er avhengig av å reise med båt eller bru, så det skaper usikkerhet om vi har nok folk på plass. I dag har vi også strevd med temperaturen på Bjarnetjønna som følge av strømtilgangen.

– Totalvurderingen blir at vi velger hjemmeskole på fredag. Samtidig har vi har opparbeidet oss god kompetanse på digital skole gjennom koronaperioden.

Det vil også være muligheter for et sterkt begrenset SFO-tilbud for de aller yngste elevene, der foreldrene ikke finner en løsning. Der vil det være en dialog mellom skolen og de foresatte det gjelder.

Rådmann Jan Ove Styve i Leirfjord kommune, sier derimot at skolene i nabokommunen holdes åpent som normalt.

– Vi holder åpent. Vi har fått melding om at Nordlandsbuss har innstilt rutene, og dette kan medføre vanskeligheter med å få ungene til og fra. Men per nå har vi vurdert det slik at skolene ikke stenges fredag.

Rådmannen sier derimot at kommunen er i beredskap og følger situasjonen. Det kan bli iverksatt tiltak hvis kommunen anser det som nødvendig.

Foreløpig er det meldt om få materielle skader i kommunen.

– Det var en fjøsvegg blant annet. Så det er et par skader, men vi har ikke fått rapporter om noe større.

Kommentarer til denne saken