(Helgelendingen)

– Dette var knallhardt ja, men utrolig gøy. Kjekt å få prøvd seg, og det er gode spillere utpå her, sier Stian Kristiansen etter trening på Fosshaugane Campus.

Tirsdag gjennomførte han sin første trening under ledelse av hovedtrener Tore Andre Flo.

– En uke på trening

– Jeg kom mandag og jeg skal være her til søndag. Nå har jeg hatt tre treninger, og fått kjenne på nivået, sier Stian som er en av tre spillere som viser seg fram for OBOS-klubben som akkurat havnet under streken for kvalik til eliteserien.

Stian er fra Vevelstad og spilte både for Vevelstad og Tjalg før han gikk til Brønnøysund. Der spilte han på A-laget sammen med sin bror i en sesong.

– Jeg begynte på videregående i Mosjøen og fikk med meg fire fine sesonger i 4. divisjon og 3. divisjon for MIL. Etterpå ble det skole i Bodø og spill for Junkeren, sier 23-åringen.

Midtstopper med 11 mål

Denne sesongen har han spilt alle kampene for Junkeren unntatt en kamp med karantene. Stian har vært en meget solid midtstopper. Laget gikk gjennom 3. divisjon uten tap (tre uavgjorte) og rykket opp med 13 poengs margin på neste lag.

– Det var en kul sesong, og vi hadde kontroll stort sett gjennom hele serien. Jeg er klar for nye utfordringer med Junkeren ett steg opp, men jeg vil også prøve meg her når jeg har fått sjansen, sier Stian som fikk 27 kamper og 11 mål for Bodø-laget.

Som midtstopper har han scoret alle målene på dødballer, og han er kjent for å ha en fryktet frisparkfot.

– Får ta noen frispark

– Jeg får ta noen frispark fra langt hold, men ellers er det Sidad Najah Chooly som er best på frispark. Toppscorer Ivar Unhjem har klippekort på straffesparkene, smiler Stian som har spilt sammen med tidligere MIL-spiller Oscar Forsmo Kapskarmo på Junkeren.

– Trener Joachim Kildal ønsket meg lykke til med prøvespill i Sogndal, men føyde til at jeg ikke måtte spille for bra.

Tilbakemeldinger

Stian har ikke veldig høye forventninger til OBOS-spill.

– Nå skal jeg gjennomføre uka her, og det passet perfekt i forhold til skolen å ta denne uka nå. Sogndal-spillerne har hatt en uke fri, men skal trene for fullt ut november før de tar juleferie. Tore Andre er en trener med utrolig mye fotballkunnskap, og det er artig å være med. Det blir interessant å få tilbakemeldinger etter hvert, sier Stian som har et halvt år igjen på Nord Universitet med sitt økonomistudiet før han kan ta bachelor.