Gå til sidens hovedinnhold

«Stridighetene på Helgeland de siste årene har vært mange, og tidvis bitre. Én sak har likevel forent regionen.»

Rødt på Helgeland står sammen i kampen om å gjenopprette Høgskolen i Nesna.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Helgelendingen)

Det er over hundre år siden Helgeland fikk etablert lærerutdanning, gjennom Nesna lærerhøgskole, med sogneprest Ivar Hjellvik som grunnlegger og første rektor.

Siden da har Nesna utdanna lærere, og etterhvert barnehagelærere og sjukepleiere, og tilbudt etter- og videreutdanning til studenter fra hele Nordland, så vel som resten av landet. Nesna og lærerutdanninga der har, med sin tilgjengelige beliggenhet, vært et viktig knutepunkt for Helgeland.

Stridighetene på Helgeland de siste årene har vært mange, og tidvis bitre. Én sak har likevel forent regionen, og Rødt har fra første dag vært tydelige. Lærerutdanninga på Nesna, som Nord universitet i juni 2019 vedtok å legge ned, skal gjenreises og styrkes.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes nevnte dette flere ganger under debatter og valgkamp innfor fylkes- og kommunevalget i 2019, og samtlige lokallag av Rødt på Helgeland står selvfølgelig bak denne meninga.

Kampen om Campus Nesna er ikke over, på langt nær, og i disse dager, torsdag, 3. desember, utgir Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland ei bok som beskriver historikken, uredeligheten og prosessene som ligger bak nedleggelsesvedtaket, og arbeidet med å redde høyere utdanning i regionen.

Boka, som har den treffende tittelen, nettopp Kampen om Campus Nesna, har ingen ringere enn Sigurd Allern som redaktør. Allern har hele veien vært engasjert i utdanningssituasjonen på Helgeland, og det er med felles engasjement og kampånd at alle lokallag av Rødt på Helgeland står sammen om å ønske Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland og Sigurd Allern til lykke med boka.

Vi står sammen med dere i kampen framover, og vil gjenreise Høgskolen på Nesna.

Rødt Nesna, ved leder Eileen Cathrine Ravdal
Rødt Rana, ved leder Daniel Krutå Enge
Rødt Hemnes, ved leder Thomas Aspen
Rødt Dønna, ved leder Leonid Rødsten
Rødt Vefsn, ved leder Gunnvald Lindset
Rødt Leirfjord, ved leder Alf Harald Sælevik
Rødt Alstahaug, ved leder Margit Steinholt
Rødt Vega, ved leder Per-Anton Nesjan
Rødt Brønnøy, ved leder Marianne Nielsen
Rødt Sømna, ved leder Thina J.N. Aarsund

Kommentarer til denne saken