Gå til sidens hovedinnhold

Sturla (32) starter som leder av Distriktsmedisinsk senter (DMS) Brønnøysund

(Helgelendingen)

– Dette var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg ser fram til å komme i gang med å skape og bygge opp et framtidsrettet tilbud til befolkningen på Sør-Helgeland, sier Sturla Ditlefsen, skriver Helgelandssykehuset i en pressemelding.

Som tidligere prosjektansvarlig for kommunene på Sør-Helgeland i konseptfasen av DMS-et har Sturla Ditlefsen allerede inngående kjennskap til prosessen, historien og mulighetene til DMS-et.

– Dette blir det nyeste DMS-et i landet, og det gir oss en sjanse til å definere hva det betyr. Alt framover dreier seg om å skape bærekraftige løsninger og innovative arbeidsmåter, gjøre ting litt nytt! Vi har her unike samhandlingsmulighet med kommunen, da vi blir lokalisert sammen med fastlege, sykehjem og helsestasjon, i tillegg til psykiatri, sier Sturla, og legger til;

– De samfunnsøkonomiske gevinstene er jo store. I dag bruker folk her en hel dag for en enkelt konsultasjon. Hva blir de største utfordringene?

– De største utfordringene er at det er ekstremt store forventninger til DMS-et, og det blir å møte disse.

Ditlefsens første oppgave som leder vil være å utvikle og etablere organisasjonen parallelt med den pågående byggeprosessen. Den nye lederen vil også arbeide tett med prosjektdirektør for Nye Helgelandssykehuset Torbjørn Aas.

Distriktsmedisinsk senter (DMS) i Brønnøysund skal være ferdigstilt innen utgangen av 2021.

Sturla Ditlefsen går nå fra stillingen som enhetsleder for barne- og familietjenesten i Brønnøy kommune, og har generelt en imponerende og svært relevant CV; MBA i ledelse, masterfordypning i samfunnsplanlegging og en master i sosiologi.

– Jeg er veldig fornøyd med rekrutteringen av Sturla Ditlefsen. Hans bakgrunn og kjennskap til arbeidet med DMS-et fra før – og ikke minst hans kompetanse og egenskaper – er de beste forutsetningene for å gjøre en god jobb som leder for det nye DMS-et – både nå i prosjektfasen og når vi er over i drift, sier Rachel Berg, enhetsdirektør Helgelandssykehuset Sandnessjøen, står det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken