Gå til sidens hovedinnhold

Styrker ferjetilbudet mellom Nesna og Levang

En vellykket modifisering på ferjebruen på Levang gjør det mulig å bruke alle ferjene på Nesna – Levang og Nesna – Nesnaøyene til å bedre både kapasitet og frekvens.

I dag ble ferjebruen på Levang testet med MF Trondenes på flo sjø. Modifiseringene på ferjebrua har gått helt etter planen.

– Vi takker alle reisende for tålmodigheten. Vi fikk gjort unna arbeidet på to netter, og bare et par morgenavganger har vært berørt av arbeidet, sier fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal, i en pressemelding.

Med større fleksibilitet og alle ferjene i drift, har fylkesdirektøren også en god nyhet til Nesnaværingene, næringslivet og alle besøkende i området.

– Vi omdisponerer mannskapene nå i sommersesongen, og kan på den måten øke frekvensen på sambandet Nesna-Levang, i tillegg til at den totale kapasiteten på antall biler går betydelig opp når både hovedferjene og ferjebruen på Levang nå er i full drift. Økningen i antall turer skjer allerede fra mandag, sier Bardal.

Etter en periode med flere hovedfartøy ute av drift og problemer knyttet til ombyggingen av ferjebruen på Levang, håper Bardal nå at brukerne av ferjene i området skal bli fornøyd med tilbudet.

– Ved oppstarten av det nye anbudet 1. juni, skulle ruteplanen egentlig endres. Etter ønske fra kommunen og for praktisk å løse kabalen, har vi kjørt etter tidligere ruteoppsett. Nå øker vi altså frekvensen i sommersesongen, men holder fortsatt på tidligere rutestruktur der de to sambandene kjøres separat, påpeker Bardal.

Bardal sier at Nordland fylkeskommune vil gå i tett dialog med kommunene for å gjøre valg på hvilken sambandsform som tjener kommunene, næringslivet og de reisende best mulig.

– Vi gjør ingen nye endringer med tilbudet nå, foruten at vi øker frekvensen på Nesna - Levang, der trykket er størst nå i sommer. Vi går så i dialog med kommunene for å høre hva de ønsker. Og så vil vi se på hvilket handlingsrom vi har til en rutestruktur som svarer ut kommunenes tilbakemeldinger, avslutter Bardal.

Kommentarer til denne saken