Gå til sidens hovedinnhold

Styrker seg på regnskap og digitale løsninger

Bedrifter på Helgeland trenger god rådgivning om finansiering, pensjon og forsikring. Nå vil Lokalbanken også tilby regnskapstjenester som en del av helheten, integrert i nettbanken.

15. mars blir tidligere Helgeland Sparebank en SpareBank 1-bank, men blir også deleier i Regnskapshuset Nord-Norge med 15 prosent og kan tilby regnskapstjenester som en del av en helhetlig pakke.

– Med vårt eierskap og samarbeid blir vi et fullservice finanshus der kundene får alt på ett sted; bank med skadeforsikring og pensjonsordninger, regnskapshus, eiendomsmegling og næringsmegling, sier direktør for bedriftsmarkedet i Helgeland Sparebank, men ganske snart SpareBank 1 Helgeland, Bjørn-Tore Brønlund i en pressemelding.

Ledende på regnskap i nord

Bakgrunnen for å gå inn i SpareBank 1-alliansen er å skape en sterkere og bedre bank, der bedriftskunder får tilgang til nye produkter og tjenester fra det beste digitale utviklingsmiljøet i Norge. I tillegg har banken kjøpt seg inn både i EiendomsMegler 1 Nord-Norge og Regnskapshuset Nord-Norge.

Regnskapshuset Nord-Norge er største regnskaps- og økonomimiljø i landsdelen og leverer Regnskapssystemet SpareBank 1 Regnskap som forenkler daglige gjøremål for bedriftene og som kan tilpasses den enkelte bedrift.

– Regnskapshuset Nord-Norge er en ledende leverandør av regnskapstjenester for nordnorske bedrifter med gode verktøy, og vi ser veldig fram til samarbeidet som vil komme mange av våre kunder til gode, sier Brønlund.

– SpareBank 1 Helgeland har en sterk markedsposisjon på Helgeland, og vi vet at digitalisering og automatisering av tjenester integrert i bank vil ha stadig større betydning for næringslivet i nord, sier regionsjef for Nordland i Regnskapshuset Nord-Norge, Terje Edelsteen Moen.

Bank + Regnskap

SpareBank 1 alliansen ruller i disse dager ut en nyvinning som gjør bank og regnskap enda enklere for bedrifter. Det innebærer blant annet at kontoinformasjonen vises i regnskapsprogrammet, så det er ikke nødvendig å logge i nettbanken for å sjekke saldo.

–Vi vil lansere og kjøre kampanje om Bank + Regnskap som er satt sammen av tre deler; regnskapssystemet SpareBank 1 Regnskap, tilgang til regnskapsfører, og alt det bedriftene trenger av banktjenester, og som også er integrert i nettbanken, forteller Brønlund.

Kommentarer til denne saken