Hadde jeg fått bestemt, så hadde hytter og hus som ligger oppfor den store fyllingen/molo i Holandsvika blitt kjøpt ut, på stein fyllingen/molo hadde det blitt nytt kai for ambulansebåt og pasien hurtigbåt alla pasientbussen, med hurtigbåter gående med times avganger fra Træna, Vega og Brønnøy som går innom alle hensiktsmessig plasser.

På steinfyllingen/molo hadde det blitt helikopter landingsplass og parkering for ansatte og besøkende. Selve sykehuset hadde blitt bygd på fjellgrunnen rett oppfor fyllingen/molo og det hadde blitt laget korridorer fra kai og landingsplass med samme hurtiggåbane som er på flyplassene, slik at pasienter fra legeskyssbåt og helikopter ikke trenger innom ambulanse.

Hvis togsporet hadde måttet bli flyttet på, så hadde det blitt gjort med nytt sidespor rett ved sykehuset slik at pasienter kan gå av toget under tak og rett inn til sykehuset, med to tog som går og kommer hver time fra Røsvoll i nord og Majavatn i sør.

Hadde det blitt gjort slik, hadde vi favnet om alle på best mulig måte og sykehuset med alle kommunikasjonsmåtene; vei, bane, hav og luft hadde blitt det første i Norge som har klart å utnytte tilkomsten maximalt på best mulig grønn måte. Plassering i Holandsvika ivaretar Hattfjelldal, Grane, Vefsn I like stor grad som Sandnessjøen og kysten, sør og nord, Holandsvika er den eneste plassen på Helgeland som ivaretar alle med tanke på lik reisevei for pasienter og som ligger slik til at pendling for ansatte også blir mest rettferdig.

DMS med føde i Rana og Brønnøy må det også være. Hvis man legger sammen alle ekspertuttalelser, geografi og kommunikasjon vil nok de fleste se fornuften med Holandsvika. Jeg skjønner meget godt at mange ikke vil miste nærheten til sitt eget sykehus i sin egen by, men skal vi utfra hva regjeringen har bestemt, så må vi inngå kompromiss til det beste for alle på Helgeland. Det er ingen plager med lukt nede ved fjorden og med et sykehus ved fjorden hadde plasseringen blitt enorm med tanke på utsikt til fjord og fjell. Jeg har vært med på å lage den moloen og jeg har også vært med på grunnboring i det området, i tillegg har jeg bodd i det området, så jeg skulle tro jeg vet pittelite hva jeg skriver om.