Sykehuset tilbake til ordinær drift – ingen smitte

INGEN SMITTE: Helgelandssykehuset Sandnessjøen går tilbake til ordinær drift.

INGEN SMITTE: Helgelandssykehuset Sandnessjøen går tilbake til ordinær drift. Foto:

Det kommer fram av en melding fra sykehuset onsdag kveld. Alle testene gjort av den svenske vikarsykepleieren, ansatte og pasienter viser ingen smitte. Sykehuset i Sandnessjøen går tilbake til ordinær drift.

DEL

Helgelandssykehuset fikk i dag svar på prøven som viser at den svenske vikarsykepleieren ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen har utviklet antistoff mot covid-19. Påviste antistoffer er forenelig med tidligere gjennomgått infeksjon. Alle tester gjort av ansatte og pasienter har vært negative.

– Vi er glade for å konstatere at ingen av våre pasienter eller ansatte har fått påvist smitte. Vi tar umiddelbart opp ordinær drift ved sykehuset i Sandnessjøen, sier Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør i Helgelandssykehuset HF. Hun legger til at det har vært krevende dager siden fredag da mulig koronasmitte i Helgelandssykehuset i Sandnessjøen ble påvist.

– Personellet i sykehuset skal alle ha ros for måten de har taklet situasjonen på. Det er et godt bevis på at vi har gode rutiner og prosedyrer, og ikke minst kompetente ansatte, når slike hendelser inntreffer, sier Hulda Gunnlaugsdottir.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken