Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelryttere på Helgeland melder overgang til større klubber: – Har lyst til å satse hardere

Daniel Årnes, Martin Solhaug Hansen og Karl Emil Kjeldsand har en ting til felles. De vi satse på sykkel, og da må de knytte kontakt med større sykkelmiljø.

(Helgelendingen)

I høst flyttet Karl Emil Kjeldsand, SOCK (16) til Kongsvinger og NTG. Nå har Martin Solhaug Hansen, MOC (19) bestemt seg for å satse i Stjørdals-Blink Sykkel.

For noen år siden reiste Daniel Smajkic Årnes (21) fra Sandnessjøen til Kongsvinger på NTG, og har senere representert Kristiandsands CK. Daniel gjorde en fantastisk innsats som juniorrytter, med blant annet seier i Flandern Rundt 2018 og plass på landslaget. I sommer syklet han så godt i NM-tempoen at han ble tatt ut til tempoen i U23-VM.

– Det blir spennende å sykle på et lag, sier Martin som nå er med på satsinga i Stjørdal.

Flytter ikke i første omgang

– Jeg flytter ikke til Trøndelag i første omgang, men jeg skal på toukers treningsleir i Spania med klubben i vinter. Hovedtrener i klubben er en tidligere topp eliterytter, og jeg har pappa hjemme som trener, sier Martin som er en av fem juniorer som rykker opp i seniorklassen. Klubben har til sammen 11 seniorryttere som er på laget sesongen 2022.

– Jeg kjenner juniorene i klubben fra før, og jeg ser fram til å sykle med seniorene. Selvsagt blir det en knallhard sesong som førsteårs senior, men det er jeg innstilt på, sier han som slo til med to 5. plasser og en 9. plass i norgescupen.

Landeveissatsing

Martin har syklet terreng siden han var liten, og han har også konkurrert mye i terrenget. Nå legger han bort terrengsykkelen til fordel for landeveissatsingen.

– Jeg kommer til å sykle terreng fortsatt, men det blir enkeltritt. Nå blir det norgescup sammen med seniorlaget, og vi skal også sykle ritt i Belgia i påska.

– For meg blir det første gang jeg sykler på lag med andre, og da blir det interessant å se hvilke oppgaver man får. Det er ingen tvil om at det er lettere å prestere på et lag.

Satser på Kongsvinger

Karl Emil Kjeldsand har gjennomført en strålende sesong, og 16-åringen fikk prøve seg i norgescupen i junior i høst.

– Han har prestert godt i 15-16 årsklassen, og nå tar han steget opp i junior, sier pappa og trener Karl Einar Kjeldsand.

– Det er flotte treningsforhold her på NTG, og jeg har mange jeg trener sammen med, sier Karl Emil som begynte på NTG Kongsvinger i høst, og skal sykle for Glåmdal SK.

– Han er motivert og gira på å satse, og nå har han fått seg leilighet sammen med en rytter fra Kristiansand. Det er veldig mange gode unge ryttere på NTG. Blant annet Stian Fredheim som vant juniorutgaven av Paris-Roubaix i år, og det mange flere treningskamerater, sier senior Kjeldsand.

– Det er også to Bodø-ryttere her som jeg kjenner fra før, Jacob Svaleng Jakobsen og Benjamin Jensen. Det kommer til å bli spennende, sier Karl Emil.

Martin Solhaug Hansens plasseringer i norgescupen 2021:
Sammenlagt endte han som nummer 11.
17. plass i årets første NC på Skatval. 23., 16., 5. og 5. plass i Tour Te Fjells som ga en 7. plass sammenlagt.
37. og 18. plass på NC Skogn, og i årets siste ble det 16., 12. og 9. plass i Sandnes.

Kommentarer til denne saken