Gå til sidens hovedinnhold

Tar endelig fotballcup-avgjørelse torsdag: – Status per nå er at vi kan gjennomføre turneringen som planlagt

Artikkelen er over 1 år gammel

Korona-viruset kan potensielt sette en stopper for 800 barn som etter planen delta på Eat Move Sleep-cup i Sandnessjøen til helgen. Men foreløpig har turneringen fått grønt lys.

– Det er kommunehelsetjenesten som sitter på fasiten om vi får gjennomføre turneringen. Men status per nå er at vi kan gjennomføre turneringen som planlagt, sier turneringsleder Svein Gunnvald Rosenvinge Ingebrigtsen til iSandnessjøen.

Han vil likevel oppfordre folk som har nedsatt immunforsvar eller som er kronisk syke til å holde seg hjemme som en forholdsregel. Spillere som er småsyke eller ikke føler seg i toppform oppfordres også til å ikke stille på turneringen.

Han forteller at de er i daglig kontakt med kommuneoverlege Kirsten Toft, og at den endelige avgjørelsen om turneringen gjennomføres tas på torsdag.

«Det vil bli gjort flere tiltak i hallene spesielt med oppfordring til håndhygiene og vi oppfordrer folk som har vært i og eller i kontakt med folk som har oppholdt seg i spesielt Nord Italia og Østerrike om ikke å besøke turneringen», heter det i en pressemelding fra SIL Fotball.

Skulle turneringen gjennomføres som planlagt, er det bærekraft som er årets tema. I den anledning vil det bli satt opp en egen stand for bytte av brukte fotballsko.

– Barn i den alderen bruker ofte 2–3 størrelser i løpet av et år, og vokser som regel ut av skoene før de er utslitt. Derfor kan man nå bytte inn fotballsko som har blitt for små. Finner man brukte sko i størrelser som passer, kan disse byttes inn mot gamle sko. Eventuelt kan brukte sko kjøpes for 100 kroner, sier Ingebrigtsen.

Alle som bytter inn sko er med i trekningen av tre signerte landslagsdrakter, som blir levert av Norges Fotballforbund.

Kommentarer til denne saken