Gå til sidens hovedinnhold

Tindebestiger som måtte finne en ny identitet da sykdommen rammet og islandsk kunstner til Sigridkongressen

Artikkelen er over 1 år gammel

Björg Thorhallsdottir og Rune Almås Larsen kommer til Sigridkongressen i februar.

7. februar er det klart for den 14. utgaven av Sigridkongressen. Programmet begynner å komme på plass og nå er to nye navn klare, skriver Margit Pernille Langseth i en pressemelding.

Rune Almås Larsen presenteres på denne måten: Alt vi ikke ser - hva skjuler seg under overflaten? Er det bare det andre ser som definerer meg som person?

Vi lever i en verden som setter høye krav og der forventningspress er blitt en del av normen.

Fordommer øker trangen min til ikke å bli båssatt. Teknologiutviklingen har gjort deling av informasjon enklere, dette gjør det lettere å sammenligne oss med andre. Dermed får vi en trekkspilleffekt hvor vi leker katt og mus i et jag etter å være bedre enn nestemann. Det blir da lett å pynte på sannheten; bedrive selvbedrag. Hva er det egentlig som befinner seg under overflaten, er det bare toppen av isfjellet vi ser? Er gresset virkelig så grønt på den andre siden?

Selv om vi skjuler alt rotet i skapet, har vi bare fortrengt problemet. Belastningen vedvarer. Fersk malig skjuler rusten, men endrer ikke det faktum at strukturens integritet er ødelagt. Selv om det er fint på avstand,er det langt fra fint.

Det er sunt å bli utsatt for motgang, det gjør oss bedre rustet når vi møter veggen. Ingen vet hva morgendagen bringer. Jeg kan vise veien, ut fra et nytt perspektiv, men du må tråkke stien selv. Uansett om det gjør vondt, riv av plasteret, fornektelse forlenger bare lidelsene.

Vi er alle individualister og oppfatter fordomsfulle kommentarer og adferd ulikt. Jeg sliter med å finne tilbake til mitt sanne jeg etter et identitetstyveri. Etter dette ble jeg svært nærtagende og prøvde å opprettholde en perfekt fasade, et stort selvbedrag.

Björg Thorhallsdottir presenteres slik:

Det kan være veldig slitsomt å være menneske. Men gjennom sorg, nederlag og skuffelser, er det også vanvittig mye læring. Jeg har valgt å ha det godt den korte stunden jeg er her på jorden. Med takknemlighet og humor, men også igjennom det å ta grenser og følelser på alvor. Når vi godtar at følelsene er der, er det som om de lettere forsvinner. Jeg har en redningsplan til dager når stormene plutselig sender svarte enorme bølger og vipper det trygge ut av spill. Disse vil jeg dele med deg, denne timen vi har sammen.

Bli med Björg bak fasaden på Sigridkongressen 2020.

Les mer om Björg Thorhalldottir her.

To nye navn til Sigridkongressen

Kommentarer til denne saken