(Helgelendingen)

(AvisaNordland): I 22.30-tiden onsdag var fire tunge kjøretøy involvert i en ulykke på E6 ved Tømmerneset i Hamarøy.

Til sammen fire trailere var involvert. To trailere var kollidert front mot front. Ytterligere to trailere har kommet fra sørsiden og den ene har kjørt inni den forankjørende, mens den andre klarte å styre eget kjøretøy ut i grøfta. Totalt var det fire personer involverte, én i hvert av kjøretøyene. Alle var norskregistrerte.

Torsdag morgen bekrefter politiet i Nordland at to av sjåførene omkom i ulykken, som skjedde omlag 500 meter nord for Tømmernestunnelen.

- En svensk statsborger i 30-årene, bosatt i Nordland og en mann i 50-årene bosatt i Troms. De pårørende er varslet. De andre to involverte betegnes som lettere skadd og er kjørt til Nordlandssykehuset i Bodø, opplyser operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt.

SISTE: Vegtrafikksentralen melder at det er manuell dirigering på ulykkesstedet klokken 10.05, men veien kan bli stengt på kort varsel under opprydning.

Det var svært dårlige kjøreforhold på ulykkesstedet.

– Det er et skikkelig grisevær med storm i kastene og mye nedbør. Det er vanskelig å få oversikt over hva som foregår, og nødetatene på stedet har nok svært utfordrende arbeidsforhold, sa ANs reporter på stedet i natt, Øyvind A. Olsen.

I 8-tiden torsdag pågikk det fortsatt opprydningsarbeid og bilberging på stedet og E6 var fortstt stengt. Det er heller ingen omkjøringsmuligheter i området for de som skal kjøre mellom Narvik og Fauske.