I Alstahaug kommune har pr 26.03 tre personer testet positivt for koronavirus. Alle tre har uavhengig av hverandre vært på reise i utlandet. På grunn av karantenebestemmelser har disse personene vært i karantene siden hjemkomst og til de utviklet symptomer. De tre er nå isolerte og medlemmer av husstanden er i karantene. Det er snakk om tre unike tilfeller som ikke har blitt smittet av hverandre. Kommunehelsetjenesten jobber med smitteoppsporing og kartlegging av hvem disse personene har vært i kontakt med, for å begrense smittespredning.

Symptomene har utviklet seg i karantenetiden og personene har blitt testet på bakgrunn av mistanke om smitte. Dette er de første påviste tilfellene av Koronasmitte i Alstahaug.

Personene er nå isolert i sine egne hjem, og skal oppholde seg hjemme til de blir erklært smittefri. Det innebærer at de ikke går på jobb, bruker offentlig transport eller er sammen med andre. Både de smittede og medlemmer i deres husstand blir fulgt opp av kommunehelsetjenesten.

Det jobbes nå med å kartlegge hvilke andre personer som kan ha vært eksponert for smitte. De som har hatt nær kontakt med den smittede vil bli kontaktet og skal i karantene.

"Med den utviklingen vi har vært vitne til i utbredelsen av koronaviruset i resten av landet har vi vært forberedt på å få smittetilfeller i Alstahaug. De strenge retningslinjene vi har satt bidrar til at vi klarer å fange opp tilfellene og dermed å begrense smitte. Foreløpig er vi godt rustet til å håndtere dette, og arbeidet vil fortsette med full styrke så lenge det måtte være nødvendig", skriver kommunen i en pressemelding.