Gå til sidens hovedinnhold

Trond Nilsen ute med tribute til Creedence og John Fogerty

Artikkelen er over 1 år gammel

Den 4. juli lanserte Trond Nilsen to versjoner av klassikeren "Who'll stop the rain". Tributen ble lansert samme dag som John Fogerty spilte i Oslo Spektrum.

– Siden jeg var liten har jeg vært stor fan av Creedence Clearwater Revival, samt låtskriver John Fogerty (som har vært bandets frontfigur). Bandet har fulgt meg gjennom hele barndommen og oppveksten, fra mitt første band i Leirfjord til nå og enda lengre. Som en hyllest til bandet og John Fogerty slipper jeg 4. juli min egen tribute, forteller Trond Nilsen.

Han forteller at han har spilt inn to versjoner av klassikeren «Who'll stop the rain». Han nevner at den ene er elektrisk med litt «swampy bluesfeeling», mens den andre versjoner er akustisk. Han nevner at han spilte inn både vokal og kassegitar samtidig for å skape en følelse av at dette er en liveopptreden. I etterkant har Børge Petersen-Øverleir lagt på «dobro» og «sitter».

På forsiden av coveret ser man et barndomsbilde av Trond Nilsen med samme sveis som John Fogerty.

Trond Nilsen, født i 1964, har lang fartstid bak seg innen musikk. Han har deltatt på en rekke produksjoner, i tillegg til at han har utgitt mye selv. Han har gitt ut fem album og 16 singler/EP-er (Kilde: Wikipedia)

Både den elektriske og akustiske versjonen av «Who'll stop the rain» ligger ute på Spotify nå.

Kommentarer til denne saken