Gå til sidens hovedinnhold

Tyver skal ha stjålet håndsprit og 150 støvmasker på Herøy: – Vi ser alvorlig på saken

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet mener det er stjålet smittevernutstyr brannstasjonen på Herøy og ønsker nå tips eller observasjoner fra publikum.

Det er snakk om til sammen 150 støvmasker og en del håndsprit som er sporløst forsvunnet.

– Dette ble oppdaget av folk i brannvesenet og meldt inn til oss i etterkant. De har tatt en runde med folk der ute for å sørge for at dette ikke har blitt satt bort. Men de finner fortsatt ikke smittevernsutstyret og da har vi konkludert med at dette er et tyveri, sier politioverbetjent Thomas Johansen i Ytre Helgeland driftsenhet.

Det er snakk om hvite, vanlige støvmasker.

– Vi har lite å gå etter i denne saken, og ønsker derfor å gå ut med informasjonen i media, spesielt med tanke på viktigheten. Kritiske samfunnsfunksjoner må få beholde smittevernutstyret, og derfor ser vi alvorlig på saken.

Tyveriet ble oppdaget på onsdag i forrige uke. Politiet ønsker observasjoner fra tidlig i forrige uke eller tidligere. Politiet avventer nå en mer utfyllende rapport fra brannvesenet.

Støvmaskene og håndspriten er primært brannvesenets eget smittevernutstyr, som de er avhengig av om de skal bistå helse og politi, der de må inn på områder med smittefare.

Kommentarer til denne saken