Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter vårens Båt- og Fritidsmesse: – Vi må erkjenne at Covid-19 gjør det vanskelig å gjennomføre

Båt- og Fritidsmessa i Sandnessjøen er et av de største arrangementene på Helgeland, men korona-situasjonen gjør det vanskelig å gjennomføre allerede i mai neste år. Messen utsettes derfor til høsten.

Det skriver Sandnessjøen Event, ved styreleder Odd Petter Olderskog Leknes, i en pressemelding.

– Styret i Sandnessjøen Event AS har imidlertid, i samråd med Båt- og Fritidsmessestyret, kommet til at det fortsatt er knyttet for stor usikkerhet til smitteutviklingen av Covid-19 i Norge, og vi er sikre på at samfunnet fortsatt i mange måneder fremover må navigere etter fornuftige smittevernregler satt av Folkehelseinstituttet FHI og koronateamet i Alstahaug.

– Vi har respekt og forståelse for de retningslinjer som settes, men samtidig må vi erkjenne at Covid-19 og retningslinjene gjør det vanskelig å gjennomføre Båt- og Fritidsmessa 2021 i mai. Vi ønsker også å vise solidaritet til, og ansvarsbevissthet rundt de nevnte retningslinjer, og velger å utsette neste års arrangement.

Derfor flyttes allerede nå arrangementet til høsten 2021. Nærmere dato kommer når man har fått oversikt over smittesituasjonen.

– Vi har allerede fått tilbakemelding fra flere bransjefolk innen Båt- og Fritid, at det er ønskelig også fra deres side å flytte på dato for arrangementet til man har mer kontroll over smittespredningen i samfunnet.

Men Sandnessjøen Event ligger ikke på latsiden selv om Båt- og Fritidsmessen flyttes.

– Vi jobber med flere, mindre events som lettere lar seg tilpasse dagens krevende smittesituasjon.

Kommentarer til denne saken