En rekke båtavganger er innstilt. Meteorologisk institutt advarer om storm med en styrke i kastene på opp mot 35 til 38 meter i sekundet. Vinden vil avta først ut på torsdagen. Varselet gjelder for Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland, melder NTB.

Så langt har følgende ruter i iSandnessjøens dekningsområde blitt rammet av uværet:

  • Rute 18-159: Hurtigbåtavgang fra Brønnøysund kl. 08.30 og fra Sandnessjøen kl. 13.00 er innstilt grunnet sterk vind.
  • Nex1, 23–731 med avgang Bodø kl. 16.15 i dag. Det tas forbehold om kansellering av denne avgangen til Sandnessjøen, grunnet melding om sterk vind. Passasjerer anbefales å vurdere alternativ transport. Oppdatert trafikkmelding vil bli gitt kl. 15.30 i dag.
  • Rute 18-182: Regionpendelen med avgang Sandnessjøen kl. 15.10 Onsdag 8/1/20. Grunnet melding om sterk vind tas det værforbehold om anløp av Nesna og Løkta.
  • Rute 18-191: Trænaruten kanselerteTræna på dagturen, pga. dårlig vær. Ms Helgeland med avgang Sandnessjøen kl. 11.00 i dag, anløp ikke Træna pga. dårlig vær.
  • Rute 18-162, Tjøtta – Forvik: MF Vannes melder om værforbehold på alle anløp av Mindland ut dagen i dag.

Når det gjelder flytrafikken ble morgenflyet fra Sandnessjøen til Trondheim innstilt, mens de øvrige avgangene har gått som normalt. I innlandet har ikke vinden vært like sterk som på kysten, men også her har det vært avvik i flytrafikken. 09.20 flyet fra Trondheim fløy over Mosjøen og landet i Bodø.

– Når det gjelder morgenflyet fra Sandnessjøen så fikk vi en akutt situasjon der flyet var uten styrmann. Det var heller ikke tid til å kalle inn eksterne mannskap, og flyet ble derfor innstilt, opplyser kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe. Flyet som skulle ned i Mosjøen ble bokstavelig talt tatt av vinden.

– Der var det så kraftig vind på det aktuelle tidspunktet at flyet ikke kunne lande. I tillegg møtte det på så kraftig turbulens over Mosjøen at flymaskinen måtte inn til teknisk inspeksjon etter landing i Bodø.