Gå til sidens hovedinnhold

Vannagiften i Leirfjord

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I media har Arbeiderpartiet v/Sten Rino Bonsaksen hevdet at Fremskrittspartiet, Rødt og Senterpartiet har bidratt til at vannavgiften i Leirfjord skal økes betraktelig.

Dette er fullstendig feil.

Bonsaksen påpeker at Leirfjord har den høyeste vannavgiften av HALD-kommunene. Kanskje ikke så rart når Leirfjord de siste årene krevd inn for mye vannavgift fra innbyggerne.

Siste etterberegning av avgiftsbetalingen viser at det pr. utgangen av 2020 er krevd inn nesten kr.1,8 mill. mer enn bokførte utgifter. Dette er et beløp som over de neste årene skal tilbakebetales til innbyggerne i form av lavere avgifter.

I en slik situasjon er det selvsagt helt meningsløst å øke avgiftene, og det er heller ikke det Frp, Rødt og Sp har foreslått.

Det vi har påpekt er at det er et betydelig avvik mellom den beregning av vannavgiften som ligger til grunn for årets avgiftsberegning og det området som omhandler vannverket i budsjettet.

Vi har altså forsøkt å harmonere budsjettet med avgiftsberegningen, slik at det er sammenheng mellom avgiftsberegningen og budsjettet.

Vi har ikke foreslått noe som skal øke avgiftene.

Hvis ikke noe helt uforutsett skjer, vil vannavgiftene de kommende årene minimum flate ut i Leirfjord. Noe avhengig av prisvekst muligens også gå ned det første året. Dette som følge av at det tidligere er krevd inn for mye avgift

Kommentarer til denne saken